De 7 voordelen van een stageplek bij Event Masters

De 7 voordelen van een stageplek bij Event Masters

Voor we het goed en wel beseften, waren we laatstejaars en brak ons laatste semester als student aan de Thomas More Hogeschool te Mechelen al aan. Dit betekent dat we als laatste stap voor het afstuderen een praktijkervaring gaan opdoen bij een stageplek naar keuze. Met vier studenten van Thomas More kregen we de unieke kans om een stage af te leggen bij Event Masters bij verschillende afdelingen. Jerstie bij Incentives, Julie bij PCO, Nick bij Teambuilding en Sander bij Tailormade. En daarom zetten we graag 7 voordelen van een stageplek bij Event Masters op een rij!

Spelen met werkuren: ” working 9 to 5

De evenementensector is zeker en vast geen 9-to-5 job en daarbovenop kies je bij Event Masters ook nog eens je eigen uren. Na een hele schoolcarrière in een routine van 8u30 tot 16u30, is dit een hele vrijheid voor ons als stagiairs. Je kan je eigen agenda opmaken, rekening houdend met deadlines natuurlijk, en zo toch het meeste uit je vrije tijd halen. Je leert een eigen werktempo aan te maken en hierdoor komen we ook snel op eigen benen te staan.

Samen lunchen is toch leuker dan alleen?

Lunchen bij Event Masters is een plezierige bijeenkomst. Er is één grote tafel in de keuken, waaraan iedereen samen kan lunchen. We stoppen met werken op ongeveer hetzelfde moment, zodat iedereen leuke nieuwtjes, anekdotes en moppen met elkaar kan delen. Pret gegarandeerd!

Champi fridaaayzzz!

Het is vrijdag, 16u55 en je voelt dat er iets in de lucht hangt. De schermen worden afgesloten, de papieren opgeruimd en ergens in de verte hoor je het ploffende geluid van een ontkurkte fles: It’s champi time! Elke vrijdag sluiten we de succesvolle week af met een lekker glaasje en zetten we al lachend het weekend in. De ideale moment voor stagiairs om even na te praten met collega’s. Zeg nu zelf, welke stagiairs sluiten hun werkweek op deze manier af?

Hiep hiep hoera, er is er (weer) eentje jarig!

Elke verjaardag staat genoteerd in de gemeenschappelijke agenda. Op deze manier heeft niemand het excuus om de jarige te vergeten! Bij elke verjaardag hoort er natuurlijk ook een traktatie en hierin probeert iedereen zijn creativiteit naar boven te halen. Je kan natuurlijk al raden dat, met zo’n groot team als Event Masters, de traktaties blijven komen. Of die extra kilootjes een voordeel zijn als stagiair, laten we even achterwege…

Sociaal zijn op bureau

Iedereen heeft zijn eigen bureau binnen de muren van Event Masters, maar toch zitten we niet alleen. De bureaus staan opgesteld in verschillende eilandjes, zodat je steeds sociaal contact hebt met de collega’s. Zo kunnen we elkaar steeds snel helpen en vragen afvuren.

Wekelijkse teammeeting en broodjes!

Elke maandag wordt er een teammeeting georganiseerd, waarbij eerst de algemene informatie aangekondigd wordt en nadien elke verantwoordelijke even aan het woord komt om de afgelopen/naderende projecten uit de doeken te doen.  Zo wordt iedereen op de hoogte gehouden van elkaars activiteiten en kan men informatie doorspelen naar elkaar indien nodig.  Natuurlijk sluiten we dit ook gezellig af met een broodje.

Verbondenheid met andere stagiairs

Als net beginnende stagiair kan het wel even eng zijn om in een onbekend bedrijf terecht te komen, maar bij Event Masters ben je niet de enige. Dit ervaren wij als stagiairs positief omdat we elkaar kunnen helpen en ook bij elkaar terecht kunnen. We zetten samen onze eerste stap in het werkveld. We hebben ook enkele kleine ‘stagiair-opdrachtjes’, die ervoor zorgen dat je samen gaat nadenken en ideeën gaat uitwisselen en hierdoor wordt ook een band gesmeed.

Wij hebben het geluk gehad om in zo’n professioneel en hecht bedrijf als Event Masters terecht te komen. We voelden ons geen stagiairs, maar volwaardige leden binnen het Event Masters team. Op onze eerste dag wandelden we binnen als onzekere studenten, maar op onze laatste dag stappen we buiten als ervaren en toekomstige professionals. We willen hierbij dan ook afsluiten met een welgemeende “DANKUWEL” aan het volledige Event Masters team!

Geschreven door: Jerstie, Julie, Nick en Sander