Panamazing

Incentives / In our suitcase

Img
Img
Img
Img
Img
Img
Img
Esa Trump Nov
Esa Trump Nov
Esa Trump Nov
Dji
Dji
Dji
Dji
Dji
Previous Next

Panama, het land dat de twee grote oceanen verbindt. Een land dat zoveel meer te bieden heeft dan alleen het Panamakanaal. Alken-Maes heeft dat zelf ondervonden.Van zaterdag tot donderdag organiseerde Event Masters een veelzijdige trip in dit land met zijn bonte mix van cultuur, natuur en architectuur. Een land dat bovendien aan een toeristische opmars bezig is.

Panama-City kan je toch wel multicultureel noemen met zijn 1,3 miljoen inwoners. De mooie koloniale gebouwen in deze stad stonden dan ook als eerste op de lijst om te bezoeken. Ook de skyline van Panama is adembenemend en bovendien één van de snelst groeiende ter wereld. Met maar liefst 43 skyscrapers heeft Panama er meer dan dubbel zoveel als Mexico-City en Sao Paolo, met respectievelijk 14 en 13 skyscrapers.

Daags na het bezoek aan deze bruisende stad, gingen we back to basics en bezochten we Embera village. De Embara stam is de enige in Panama die nog leeft in een authentiek dorp in het regenwoud van Gamboa. Hier kregen onze reizigers een traditionele lunch van vis en banaan voorgeschoteld. In de namiddag zorgde een rit met de zipline voor voldoende spanning en avontuur.

Naast het modernere Panama-city, is zeker ook Casco Viejo de moeite waard om te bezoeken. Een stad op de Unesco Werelderfgoedlijst en eigenlijk een wandeling door de koloniale periode van Panama. Met de skyscrapers op de achtergrond waan je je op een heuse filmset.

De laatste avond eindigden onze gasten met een spectaculair zicht op Panama. Vanop de Panaviera rooftop genoten ze van een walking diner en een afsluitend feest.

Net voor vertrek kon natuurlijk een bezoek aan het Panamakanaal niet ontbreken. De plek waar sluizen een lint van tachtig kilometer vormen. Een knap staaltje techniek! Het is een heel spektakel om een gigantisch schip door de kracht van miljoenen liters water omhoog te zien gaan, waarna het door de sluis verdwijnt.

Wist je dat?

  • Ruim 14.000 schepen gebruiken jaarlijks het Panamakanaal, dit zijn gemiddeld 40 schepen per dag.
  • De Spaanse invloeden uit de koloniale tijd duidelijk zichtbaar zijn in de architectuur
  • De beste reisperiode voor Panama tussen oktober en maart is.
  • Ze in Panama betalen met US Dollars.
  • Spaans de voertaal is.

Deze opkomende bestemming heeft alles te bieden voor een topincentive! Benieuwd met welke bestemmingen Event Masters je nog kan verrassen? Contacteer ons incentive departement.

Panama

Village Embera Quera

Pin the following images

Next Event: Antartics - Get Polarised
Contact Us