Exclusief België

PCO & DMC / DMC: cases

Event Masters - Belgium - DMC - Ghent
Event Masters - Belgium - DMC - Ghent
Event Masters - Belgium - DMC - Ghent
Previous Next

Wat als je als partner van een lid van de board of directors mee mag op incentive? Daar weet de DMC-afdeling van Event Masters wel raad mee. Terwijl de board overdag vergaderingen en bedrijfsbezoeken hielden, werden hun partners danig in de watten gelegd. Het werd een exclusief cultureel en culinair programma dat tijdens deze vierdaagse incentive door België op vele “oooh”’s, “mmmhh” ’s en “wauw” ’s kon rekenen.

Mechelen

Niet meteen de eerste stad die bij je opkomt als je aan België denkt, maar daarom zeker niet minder de moeite waard. Mechelen is ondermeer bekend om zijn Kathedraal (opvallend: deze kathedraal heeft geen spits puntdak) met zijn Sint Rombouts-toren en prachtige beiaard. Wist je trouwens dat er in Mechelen sinds 1922 een beiaardschool gevestigd is die internationale faam geniet.

Een goede manier om je benen op te warmen voor de rest van de dag is steevast het beklimmen van de Sint Rombouts-toren. De deelnemers waren aangenaam verrast toen, bij het behalen van de top, de beiaardier plots het Canadese volkslied door de klokken liet luiden. Een leuk extra’tje van Event Masters en meteen was de eerste “oooh” een feit! Na het bezoek aan Manufactuur De Wit, de koninklijke manufactuur waar wandtapijten uit de hele wereld worden gereinigd en hersteld, mochten de gasten voor een sharing lunch in Stassart 11 aanschuiven.  Een lunchconcept waar je samen beleeft en samen deelt, dus ook je lunch.

Brussel

De hoofdstad Brussel mag zeker niet ontbreken als je een vierdaagse incentive door België plant. Event Masters koos voor typische bezienswaardigheden, maar met een atypisch en exclusieve insteek. Wie aan Brussel en architecteur denkt, denkt onlosmakelijk ook aan Art Nouveau-architect, Victor Horta. Het Solvay huis van Horta opende speciaal zijn deuren voor onze gasten. Ze kregen een exclusieve rondleiding door het gebouw. “Wauw” was wel het minste wat ze konden zeggen over deze ervaring. Wat volgde was een privébezoek aan het het paviljoen van De Menselijke Driften. Een reliëf uit Carrarisch marmer, gebeeldhouwd door Jef Lambeaux tussen 1886 en 1898 dat zich in het speciaal ontworpen Horta-Lambeaux Paviljoen bevindt. Na het ontdekken van deze architecturale pareltjes is het tijd om te genieten van de culinaire deugden!

De lunch bestond uit typische Brusselse boerenkost: “stoemp” met worst in de gezellige Brusselse kroeg ‘t Goudblommeke. Een heerlijk stukje Brusselse geschiedenis op je bord! Mmmhh!

Gent

In Gent is het tijd om het hele gezelschap te laten genieten van de stad. Zij kregen de bijzondere eer om reeds vroeg in de ochtend het openen van Het Lam Gods live mee te maken. De restaurateurs brachten hun verhaal over de restauratie van het wereldberoemde werk van de gebroeders Van Eyck en openden met zijden handschoenen het veelluik. …

Bij het verlaten van de kathedraal wachtte een ridder hen op en escorteerde hen naar het Belfort om daar een les in schermen te krijgen. En garde!

Met een typische Gentse houten boot of “Gentse barge” zette het gezelschap hun tocht door Gent voort. Event Masters zou Event Masters niet zijn als er ook op de boot geen entertainment voorzien werd. Het muzikale trio ‘Les Types’ zorgde voor muzikale ambiance. Ook al zat het weer niet mee, het liet de gasten niet na om tussen de plensbuien door te dansen op de boot.

Een geweldige dag afsluiten doe je zo!

Elke dag werd het volledige gezelschap uitgenodigd aan tafel. Niet zomaar “een tafel”. Zo mochten de gasten van hun eerste diner in het Margritte museum genieten. Na een privérondleiding door het museum, werd het diner afgewisseld met culturele lekkernijen zoals een fluit- en harpiste, een iPad goochelaar,…

De verwachtingen waren dan ook hoog voor de tweede avond. Of die werden ingelost? Absoluut!

Een diner in het Vaudeville-theater aangekleed met bloemen van Belgische bloemenkunstenaar Daniël Ost en aangevuld met een Toots Thielemans coverband, een hand2hand googelaar en een saxofonist (nog iets dat door Belgen uitgevonden werd!) die Belgische nummers bracht, sloegen onze gasten met verstomming.
Een prachtig eind van een incentive waar vooral binnen de muren van de huiskamer nog vaak over gesproken zal worden.

Wil je graag ook een dergelijke exclusieve ervaring beleven? Contacteer ons dan via peter@eventmasters.be 

Pin the following images

Next Event: Young Movers Conference 2018 - turning a congres into an experience
Contact Us