Interactief theater

Teambuilding / Conference Ice breaker

Murder4
Murder
Comparex Unlockthemystery
Comparex Unlockthemystery
Afbeelding2
A6 Front Postkaartkopie
Moordspel0075
Img
Dsc Kopie
A Kopie
Chateau Kopie
Chateau Kopie
Chateau Kopie
Villa
Villa
Villa
Dsc
Ea
Moorddiner Kvmechelen
Previous Next

Onderstaande concepten nemen je gasten mee naar een wereld van moorddadige intriges, verstrooide obers, bloeddorstige vampiers, adellijke erfgenamen, vrolijke paters en mysterieuze queesten. Deze interactieve events zijn een product van Murder Inc by Event Masters

 

Murder Event - Het enige echte origineel moorddiner

Heb je zin om voor één avond Hercule Poirot te zijn en het enige echte, originele moorddiners “Murder Event” van Murder Inc. mee te maken? Stel je voor…

De heer Sylvain De Vocht, een rijke gierigaard, werd vermoord. Vreemd genoeg had hij tijdens zijn laatste dagen reeds het vermoeden dat hij zou vermoord worden. Hij laat daarom zijn goede vriend notaris de Pelsmaecker een eigenaardig testament opmaken. Een sprekend testament. Iedereen die baat heeft bij de opening en lezing van dit testament, wordt door zijn notaris uitgenodigd.

Naast de gasten blijken ook de wettelijke erfgenamen van Sylvain de Vocht aanwezig te zijn. Je maakt kennis met onder andere zijn ouderwetse huishoudster, zijn ietwat louche zakenpartner met zijn echtgenote, zijn neef (of liever nicht…),…

Tijdens het bekijken van het testament wordt duidelijk dat De Vocht zijn fortuin niet zomaar zal verdelen onder zijn erfgenamen. Meer zelfs, excentriek als hij was, verbindt hij zijn erfenis aan een wedstrijd. Degene die zijn moordenaar vindt krijgt zijn ganse fortuin! Notaris De Pelsmaecker wordt daarom tijdens het verdere verloop van de avond bijgestaan door inspecteur Villard, inspecteur van de gerechtelijke politie.

Tijdens de loop van het diner krijgen de gasten beetje bij beetje een duidelijker beeld van de onderlinge relaties in deze bizarre familie. De erfgenamen leggen met veel overtuiging hun alibi op tafel en proberen vooral de andere erfgenamen in een slecht daglicht te plaatsen. Jij ondervraagt, jij observeert, jij waant je een echte Hercule Poirot!

Tot plots…een tweede moord gebeurt. De inspecteur neemt het onderzoek in handen en gaat op basis van zijn gegevens en de verzamelde gegevens van de gasten op zoek naar de dader.

Wie is de moordenaar van Sylvain de Vocht? Waarom werd een tweede persoon vermoord? En wat gebeurt er met zijn fortuin??

Daarvoor zal je aanwezig moeten zijn bij de opening van het testament!

Reeds in 1990 creëerde Murder Inc. dit meeslepende Murder Event®, een tijdloos format dat tot op de dag van vandaag een groot succes kent.

Lees meer.

Murder She Wrote

Stel je voor……

Angela Moortgat, de bekende detectiveschrijftser, heeft je uitgenodigd op de voorstelling van haar nieuwe boek “Murder Inc.” gekoppeld aan een exclusief diner. Je wordt persoonlijk door de charmante schrijfster ontvangen en vergast op een aperitiefje. Tijdens het aperitief leer je samen met jouw gasten ook nog een aantal andere aanwezige figuren kennen die allemaal wel een band hebben met Angela Moortgat. Dirk Van Severen, de hautaine en ietwat arrogante uitgever van Angela zal zeker zijn zegje wel doen. De excentrieke, spirituele, overjaarse hippie Ewoud Selderslaghs blijkt vreemd genoeg de echtgenoot van de schrijfster. Hij zal niet nalaten je warm te maken voor zijn “project”. Vreemde man…..Valérie Slegers, de bizarre en opdringerige “die hard” fan van Angela is blijkbaar niet uitgenodigd. De schrijfster laat haar toch maar toe om een scène te voorkomen. Valérie komt blijkbaar te pas en te onpas opduiken. Er is duidelijk iets mis met deze dame…..

Na het aperitief nodigt Dirk Van Severen, de uitgever, de gasten uit voor het officiële gedeelte van de avond; de voorstelling van het boek “Murder Inc.”

De schrijfster is nog maar net begonnen aan de voorstelling als plots Jean Villard, een inspecteur van de federale gerechtelijke politie, binnenvalt. Hij legt de voorstelling stil. Hij neemt het woord en legt uit dat er zopas een lijk is gevonden, duidelijk vermoord… Jean Villard wil deze zaak de avond zelf nog behandelen en zijn onderzoek starten. Aangezien alle aanwezigen kunnen betrokken zijn mag niemand de zaal verlaten. Omdat er toch een diner voorzien is nodigt hij de gasten uit aan tafel zodat hij iedereen tijdens het diner  per tafel kan ondervragen. Tijdens het diner blijkt al snel dat elk van de gasten wel een reden had om de overledene te vermoorden.

Je zit midden in een moordonderzoek en probeert mee de dader van deze vreselijke moord te ontmaskeren. Maar wie zegt dat jouw collega’s geen schuld treft? Dat is althans wat de inspecteur denkt…. Door een onverwachte plotwending blijkt uiteindelijk dat niets is wat het lijkt en dat je blijkbaar niemand kunt vertrouwen.

Om dit te weten te komen zal je zelf eens aanwezig moeten zijn op de voorstelling van het nieuwe boek van Angela Moortgat: “Murder Inc.”

Lees meer.

Cluedo

Je wordt voor een ontspannende namiddag uitgenodigd door Dr. Swart, een sociale en welgestelde dokter. Eenmaal aangekomen op zijn domein blijkt echter dat de dag er heel anders zal uitzien… Dr. Swart werd die morgen vermoord! Hij werd dood aangetroffen in de koffer van zijn auto. Je wordt door inspecteur De Bruin voorgesteld aan de “vrienden” van Dr Swart die deze morgen reeds op het domein aanwezig waren. En al snel volgen de eerste vragen…. Wat deed Kolonel Van Geelen die morgen eigenlijk in de eetkamer? Waarom heeft Mevrouw Blaauw van Draet het dodelijke wolfskers gekocht? Waar haalt mevrouw de Wit al haar geld? Wie is de mooie Rosa Roodhart? Wat deed professor Pimpel met een Engelse sleutel? En waarom zit Dominee Groenewoud altijd in de wijnkelder? Wie zijn deze eigenaardige gasten met namen die klinken als een verfdoos van een kind?

Cluedo, het wereldberoemde detectivespel wordt door ons live gebracht. Wie is de moordenaar, welk wapen heeft hij gebruikt en waar gebeurde deze vreselijke misdaad? Aan jou om het mysterie op te lossen!

Cluedo, het wereldberoemde detectivespel van Hasbro, mag in exclusiviteit door ons live worden gebracht.

Lees meer.

The Maffia

Don Corleone, godfather van de duistere Papalia familie, nodigt je gasten onverwacht uit op zijn anders hermetisch afgesloten domein. Wie durft te komen opdagen? Uw gasten worden bij aankomst opgewacht door maffiosi die een wachtwoord vragen en wordt men doorverwezen naar de ingang van het hermetisch afgesloten optrekje van Don Corleone. Daar volgt een controle van het wachtwoord en een controle met een metaaldetector. Eens iedereen aanwezig is wordt iedereen verwelkomd door Don Corleone, zijn mama en zijn liefje.

De peetvader heeft een probleem. In vele gevechten doorheen de jaren werd zijn clan sterk uitgedund. Hij is dringend op zoek naar nieuwe geschikte leden voor zijn famiglia. Maar eerst wil hij testen of ze de naam van de familie wel waard zijn en worden ze onderworpen aan enkele praktische proeven (karabijnschieten, een schatkist begraven,messenwerpen, muurklimmen,.....).

Indien uw gasten slagen in de proeven mogen ze toetreden tot de familie. Indien men faalt wordt men uitgeschakeld. Wie durft de uitdaging aangaan? Vechtlust is belangrijk! Men leert collega’s stimuleren en vertrouwen. Samenwerking en teamspirit zijn essentieel om te slagen. Maar eigen aan de Maffia zullen Don Corleone en zijn gevolg het natuurlijk niet nalaten mensen te stimuleren om “vals te spelen”! Na afloop van de praktische proeven wordt de winnende ploeg liefdevol opgenomen in de familia. Van de andere gasten zal nooit nog een spoor terug gevonden worden…

Je kan kiezen voor een beknopte of uitgebreide versie van dit event, waarin OMERTA van levensbelang is!

Lees meer.

Welkom op Château

Je gezelschap arriveert tijdig op de parking van een indrukwekkend kasteel zoals de uitnodiging het vroeg:

“Wij, Jean-Paul de Bellancourt de Zeelhem, tesamen met mijn hofhouding, hebben de eer en het genoegen U, als select gezelschap te inviteren op mijn riant landgoed voor een adelijk diner. Uw stiptheid zal ten zeerste op prijs gesteld worden.” Een verwarde butler opent de deur. Hij weet niets van een feestje. Ben je wel zeker dat je uitgenodigd was op deze dag? Graaf de Bellancourt blijkt een excentriek figuur te zijn, die jouw gasten uiteindelijk dan toch wil ontvangen. Na een aperitiefje, schuif je aan voor een eerste gerecht in een imposante zaal. Waarna je voor elke gerecht van de volgende gangen van een heerlijk menu naar een andere zaal zal gebracht worden. De Graaf vertelt intussen een eigenzinnige versie van zijn mysterieuze familiegeschiedenis. Maar is deze niet een beetje doorspekt met eigen dichterlijke vrijheid? Doet de butler niet een beetje te veel zijn best om kleine feitjes in de doofpot te houden? En waarom mag Armand de gasten niet aanspreken?

Een unieke ervaring waar je gasten nog lang over zullen navertellen.

Lees meer.

Welkom op Villa Zwartgoud

Je gezelschap arriveert op de parking van de prachtige Villa Zwartgoud, zoals de uitnodiging het vroeg.  Een verwarde butler opent de deur. Hij weet niets van een feestje. Ben je wel
zeker dat je uitgenodigd was op deze dag?

Mijnheer Lycops blijkt een excentriek figuur te zijn, die je gasten uiteindelijk dan toch wil ontvangen. Na een aperitiefje in de hal, schuif je aan voor een eerste gerecht in de slaapkamer. De slaapkamer? Inderdaad! Waarna je gezelschap doorheen de villa wordt geleid voor de volgende gangen van een
heerlijk menu. Mijnheer Lycops vertelt intussen een eigenzinnige versie van zijn mysterieuze familiegeschiedenis. Maar is deze niet een beetje teveel doorspekt met eigen dichterlijke vrijheid? Doet de butler niet een beetje teveel zijn best om kleine feitjes in de doofpot te houden? Wie is de lieve kleine Eugène? En wat is het geheim van de pauw?

Als muren konden spreken...

Lees meer.

Locatie: dit evenement gaat door in de prachtige Villa Zwartgoud te Heusden-Zolder.

 

Molenaarsmysterie

Er gebeuren vreemde dingen in de Gempemolen… Of beter er zijn vreemde dingen gebeurd!

Willy, een volkse molenaar van de vijfde generatie, woont samen met zijn praatzieke maar oh zo behulpzame vrouw Marie-Jeanne in de eeuwenoude Gempemolen.

Ze hebben Harry, ondertussen een timide en ietwat wereldvreemde molenaarsknecht, in huis genomen toen de jongen 10 jaar oud was. Een ongelukkige knaap wiens moeder werd vermoord…

Met ambachtelijk graan malen valt de laatste tijd niet meer zo veel te verdienen, en dus geeft Willy rondleidingen in zijn molen en zorgt Marie-Jeanne daarbij voor een heerlijke maaltijd op grootmoeders wijze.

U bent uitgenodigd op zo’n rondleiding.

Lees meer.

Den Boks

Eind jaren twintig, begin jaren dertig. De depressie is volop aan de gang, de drooglegging teistert de Amerikaanse steden, Al Capone en andere gangsters heersen, het illegale gokken en drankverbruik viert hoogtij, de charleston is in de mode. Decadente feestjes alom. Dit is ook de periode waarin illegale boksgalas volop furore maken. De beau monde verzamelt zich op onbekende plaatsen rond de boksring om te gokken. Dit vormt de achtergrond en het thema van uw feest. Een boksgala waar uw gasten geld kunnen inzetten op hun favoriete bokser.

Gedurende het aperitief worden delen de bookmakers geld uit. Tijdens het voorgerecht volgt de voorstelling van de presentator en de boksers met hun coaches.  Hierna volgen de biedingen. De langverwachte “fight of the night” start na het hoofdgerecht.

Voor uw gasten wordt dit een uniek avondvullend spektakel, dat naar gelang uw wensen kan aangevuld worden met verschillende extra’s.  (Casino, accessoires, gepersonaliseerde biljetten,…)

Lees meer.

Voetbalmoord

Stel u voor..... U gaat in op een uitnodiging voor een exclusieve rondleiding in een voetbalstadion. U komt op plaatsen die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek. Als kers op de taart krijgt u nog een “meet & greet” met de trainer en de vice-voorzitter van de club tijdens een exclusief diner.

Wie zou daar niet op in gaan?

Tijdens de rondleiding ,door een ervaren gids, en de daarop volgende receptie komt u in contact met een aantal opmerkelijke gasten die allemaal wel iets met mer de club te maken hebben. Tegen het einde van de receptie, juist wanneer de vice-voorzitter aan zijn

speech wou beginnen, wordt er een lijk gevonden. Duidelijk vermoord. En blijkbaar nog maar pas... Iedereen aanwezig is verdacht! Of u nu wil of niet, u zit midden in een onderzoek van een mysterieuze moord. Om te weten wie het slachtoffer en de moordenaar zijn, komt u best eens één van de geplande “rondleidingen” in het stadion volgen.

Wie durft?

Lees meer.

Murder Event

Murder Inc. by Event Masters

Pin the following images

Next Event: Outbreak
Contact Us