Case - Van der Valk Beveren

Teamtraining / Team Cohesion

Img
Img
Img
Img
Img
Img
Img
Img
Previous Next

Op 18 juli organiseerden we voor het Van der Valk Hotel Beveren een teamtraining event voor 55 deelnemers. Uitverkoren activiteit: Building Blocks, een groepsactiviteit waarbij in verschillende fasen een levensgrote legototem gebouwd wordt. De teamtraining gaat dieper in op leiderschap doordat de teams doorschuiven en telkens instructies krijgen van de kapitein van een ander team.

Diversiteit bij teams, een meerwaarde

De setting was niet vanzelfsprekend: mensen uit diverse culturen en van verschillende bedrijfslagen, van management en personeelsdirecteur tot kamer- en keukenpersoneel. Ondanks de erg diverse samenstelling van de teams én de eerste keer dat ze samen een activiteit deden, slaagden we erin de deelnemers te motiveren en mochten we werken met een enthousiaste groep.

Doel van de teamtraining: teamcohesie en familiegevoel binnen het bedrijf versterken. Daarom kozen we ervoor om de instructies bewust vaag te houden en weinig hulp te bieden in de activiteit. Op deze manier moesten de teams zelf naar oplossingen zoeken, pleegden ze meer overleg en verkenden ze elkaars kwaliteiten.

“Teamwork is the ultimate competitive advantage”

Tijdens de teamtraining werd onmiddellijk de eerste laag van de piramide van Lencioni – de rode draad van deze activiteit - duidelijk. De eerste laag van de piramide gaat over ‘vertrouwen op elkaar’. Dat betekent dus ook de eigen tekorten op tafel durven leggen. Daar konden een aantal collega’s toch nog sterk in verbeteren: meer informatie uitwisselen, durven vragen stellen en vooral eigen fouten toegeven. Alleen zo kan men tot een collectief en geslaagd resultaat komen.

Op het einde van de oefening volgde het opmerkelijkste bewijs dat er wel degelijk gewerkt werd aan de doelstellingen. Eén van de twee legototems stond erg wankel, maar door ingrijpen van het gehele Van der Valk-team werd toch een mooi resultaat neergezet.

Tim Van der Valk, zaakvoerder: “Als we ons team met één woord zouden moeten omschrijven na deze leuke en leerzame teamtraining, dan zou dat ‘enthousiasme’ zijn. We hebben meer dan ooit beseft dat alle details, afdelingen en medewerkers belangrijk zijn, zoals kleine bouwstenen in een groter geheel. De teamtraining was ontzettend leuk en toegankelijk voor iedereen, je voelt nadien meer verbondenheid met alle collega’s. We beseffen dat we samen in staat zijn tot grootse dingen.”

De toekomst van Van der Valk Beveren

Het blijft echter niet enkel bij dat mooie resultaat. Teamtraining geeft concrete doelen en learnings mee om ook na het event aan te blijven werken op de werkvloer.

 

Pin the following images

Next Event: Beat the Box
Contact Us