Hoe een eventbureau een blijvende impact kan hebben op een gezonde levensstijl

Hoe een eventbureau een blijvende impact kan hebben op een gezonde levensstijl

Mens Sana in Corpore Sano. Gezond leven en gezond eten. We worden er mee om de oren geslagen. Van alle kanten wordt er steeds meer aangemoedigd om een gezonde levensstijl na te streven en slaan we massaal aan het sporten en het diëten. We koken Pascal Naessens-gewijs en verplichten onszelf om te bewegen. Niets mis mee natuurlijk en wie wil er nu niet gezond oud worden?

Een gezond event voor Renmans

Bij elk product dat u koopt in de beenhouwerij van Renmans krijgt u op vraag al de nodige informatie over de allergenen of zelfs over het aantal calorieën dat een product bevat. Gezonder en bewuster in het leven staan, dat is dan ook wat deze werkgever voor ogen had voor zijn groepschefs. Binnen hun sector wordt bewust eten heel actueel en daarom wilden de groepschefs van de beenhouwerijen graag meer weten over gezond eten en gezond leven. Zo konden ze deze kennis delen om toe te passen op alle vestigingen van Renmans en op hun eigen leven. Toen Event Masters deze briefing kreeg , zagen ze dan ook een kans om echt een blijvende impact te maken op deze mensen.

Passionate for life

Zo kwamen ze tot ‘Passionate for life’. Een driedaagse in Barvaux waarbij er gefocused werd op het leeraspect en het -letterlijk- proeven van een gezonde levensstijl. Het doel was om de groepschefs tools aan te reiken die hen ook na het event konden helpen om gezonder en bewuster te leven. Een blijvende impact, daar gingen we voor!

Op de eerste dag gaven experten sessies rond ergonomie en gezond eten. Iedereen kreeg ook een sportarmband en een voedingsdeskundige werkte een heel menu uit om de chefs te laten kennismaken met gezond en evenwichtig eten. Bij elk van de deelnemers werden er ook bodyanalyses gedaan om hun fysieke leeftijd te meten en dat was voor sommigen toch even slikken. Dit toonde aan hoe belangrijk het is om bewust te leven.

Voor het evenement vroegen we de deelnemers wat hen dreef, wat hun absolute passie is in het leven en hun hobbies. Die hobbies werden op dag twee uitgetest maar dan met een twist. Zo had je voetbal, maar dan met bumperballen en een levend kickerspel. Er werd met electrische steps een parcours afgelegd, aan Aikido gedaan en alternatief gevist. Een sportieve voormiddag dus! Opmerkelijk was dat iedere deelnemer zijn sportarmband droeg en er constant mee bezig was hoeveel calorieën ze nu verbrand hadden, hoe het met hun hartslag zat en of ze goed bezig waren. We kunnen wel zeggen dat aan het eind van de dag het percentage van de activiteitsmeter bij de meesten mooi bij de 100% stond.

Sportief de driedaagse afsluiten deden ze met een bootcamp. Ook de resultaten van de testen werden meegedeeld en iedereen kreeg zijn persoonlijk schema mét tips voor een gezonder en bewuster leven, mee naar huis!